fbpx

Oplev Vendsyssel

OPLEV MERE

Oplevelser i Vendsyssel

Hotel Phønix Hjørring ligger centralt i Vendsyssel i Nordjylland og i hjertet af Hjørring by. Den centrale placering betyder kort afstand til en masse seværdigheder, oplevelser, attraktioner og fantastisk natur både i og uden for Hjørring by. For at hjælpe dig lidt på vej med, hvad du kan lave under dit besøg hos os, har vi lavet en liste over attraktioner i Vendsyssel. Der findes selvfølgelig flere attraktioner end dem, vi har listet her. Besøg for eksempel Visit Nirdjylland for yderligere inspiration.

Du kan med fordel booke en af vores opholdspakker, hvis du er interesseret i golf, har børnene med på ferie eller vil opleve Rubjerg Knude.

Kyst & Natur

Den nordjyske kystrækning er enestående. Den har både fantastiske seværdigheder, gode bademuligheder ved det brusende Vesterhav, skønne muligheder for gåture i klitterne og mulighed for at se de mest fantastiske solnedgange.

 

Grenen, Skagen

Grenen er det nordligste punkt i Danmark. Her har du mulighed for at stå med et ben i både Kattegat og Skagerrak. Grenen er omkredset af et stort naturreservat, så der er rig mulighed for at smuk naturoplevelse. Dette naturfænomen ligger kun under en times kørsel fra hotellet.

Råbjerg Mile

Råbjerg Mile er en ørken i Nordjylland og er en af Europas største vandreklitter med op til 40m høje sanddynger. Stedet indbyder til en dejlig travetur – så husk de gode sko. Vandreklitten bevæger sig gennemsnitligt 15m om året. Råbjerg Mile ligger kun 45 km fra Hotel Phønix Hjørring.

Rubjerg Knude

Mange kender nok Rubjerg Knude Fyr efter det i efteråret 2019 blev flyttet 70 meter på blot seks timer. Udover fyret finder du også en utrolig udsigt udover Vesterhavet. At komme hertil fra Hotel Phønix kræver kun lige under 25 minutter kørsel.

Palmestranden, Frederikshavn

Om sommeren kan du opleve Danmarks eneste palmestrand i Frederikshavn, kun 40 km fra Hotel Phønix Hjørring. Stranden indbyder til både aktivitet af afslapning for hele familien og har blandt andet en stor bred sandstrand, beachvolley baner og ishus – ligesom en rigtig palmestrand skal have.

Kunst & Kultur

Udover skøn natur byder Vendsyssel også på en række kunstneriske og kulturelle oplevelser.

Vendsyssel teater
Vendsyssel Teater

Vendsyssel Teater er placeret i Hjørring by og var det første teater, der blev bygget i provinsen i over 100 år. Foruden de 3-6 nye teaterproduktioner hver sæson viser teatret også 10-12 gæstespil og 3-5 forestillinger for børn og unge. Teatret ligger kun tre minutters gang fra Hotel Phønix Hjørring.

Hjørring Teater

Hjørring Teater viser et bredt repertoire med dramatik, musicals, opera, moderne dans og børne- og ungdoms forestillinger. Der er altså noget for enhver smag i det over 100 år gamle teater kun 500 meter fra Hotel Phønix Hjørring.

Vendsyssel Historiske Museum

På Vendsyssel Historiske Museum kommer du helt tæt på livet og historien i Vendsyssel. Udover udstillinger finder du også en stor museumshave, hvor selvbragt mad kan nydes. Mad og drikke kan også tilkøbes i museumscafeen. Museet ligger kun 5 minutters gang fra Hotel Phønix Hjørring.

MovieHouse Hjørring

En biograftur er altid et hit, hvad enten du har børnene med på ferie eller ej. I 2019 gennemgik biografen en omfattende renovering, hvor især komforten blev forbedret. Der er altså lagt op til en afslappende tur i Hjørring Bio Center med en skøn filmoplevelse. Biografen ligger under 1 km fra Hotel Phønix Hjørring.

Vendsyssel Kunstmuseum
Vendsyssel Kunstmuseum

Vendsyssel Kunstmuseum befinder sig også i hjertet af Hjørring kun 300 meter fra Hotel Phønix Hjørring, hvor du kan opleve malerier, skulpturer, kunsthåndværker og grafik tilbage fra 1945 og frem til i dag. Årligt har museet 3-4 særudstillinger.

Børglum Kloster med flot natur
Børglum Kloster

Klosteret blev tilbage i Vikingetiden brugt af vikingerne, når de rejste rundt i landet. Derudover har det også tidligere været hjemsted for Christian d. 3. Udover klosteret og den smukke klosterhave finder du også domkirken fra 1200-tallet, hvor der stadig er gudstjeneste hver søndag. Klosteret er også kendt fra  TV2 julekalenderen ”Ludvig og Julemanden”. Du finder klosteret ca. 20 minutters kørsel fra Hotel Phønix Hjørring.

Oplevelser

Er du ikke til museer eller naturoplevelser, så er der stadig mange andre ting at opleve i Vendsyssel. Heriblandt mange familievenlige oplevelser såsom dem, vi har listet herunder.  

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er en forlystelsespark beliggende helt ude i skoven med forlystelser for alle aldre samt Danmarks største vandland. Parkens areal svarer til 55 fodboldbaner, så der er til mange timers sjov. På kun 35 minutter kan du køre til Fårup Sommerland fra Hotel Phønix Hjørring.

Nordsøen Oceanarium

Er du til dyr, er Nordsøen Oceanarium en mulighed. Oceanariet indeholder blandt andet klumpfisk, legepladser og muligheden for at købe mad. Se evt. vores pakkeophold, hvor entre til Nordsøen Oceanarium er inkluderet. Desuden er aftensmaden også sikret med denne pakke på restaurant Bone’s i Hjørring.

Ørnereservatet

Endnu en dyreoplevelse kan du få på Ørnereservatet. Her kommer du nemlig helt tæt på himlens konger, når de dygtige falkonerer demonstrerer rovfuglenes kunnen. På under 40 minutters kørsel fra Hotel Phønix Hjørring får du denne oplevelse udover det normale.

Funcenter Aalborg
FunCenter, Aalborg

FunCenter i Aalborg sørger for en heldagsoplevelse for hele familien med blandt andet paintball, eventhaller og lasergame som nogle af deres hovedattraktioner. På kun 40 minutter kan I komme fra Hotel Phønix Hjørring til FunCenter i Aalborg.

Action House

Et andet sted med fartoplevelser, spænding og adrenalin er Action House i Løkken kun 20 minutters kørsel fra Hotel Phønix Hjørring. Action House tilbyder blandt andet legeland, bowling, GoKart, virtuelt reality og lasergame. Der er inviteret til en heldagsoplevelse.

Events i Hjørring

Udover de mange årlige attraktioner tilbyder Hjørring også et væld af koncerter. I løbet af året kan du også følge vores lokale fodboldhold, Vendsyssel IF, på Hjørrings nye stadion.

Dyreskue
Hjørring Dyrskue

Hvert år i juni afholdes det næsten 200 år gamle dyrskue på dyrskuepladsen i Hjørring. Her kan du blandt andet opleve maskiner, dyr og boder samt aktiviteter for børn. 

Fodbold
Dana Cup

Dana Cup er et af verdens største internationale fodboldturneringer for unge, der hvert år afholdes i Hjørring. Under turneringen summer byen af glade, unge mennesker.

JUNIOR SUITE

STANDARD DOBBELTVÆRELSE

SUPERIOR VÆRELSE

FAMILIEVÆRELSE

DOBBELTPLUS VÆRELSE

ENKELTVÆRELSE